luni, 22 iulie 2013

Vinexpo - Salonul de vinuri de la Bordeaux

Salonul international de vinuri de la Bordeaux de anul asta, se pare ca a inregistrat un record de audienta/trafic cum vrem sa ii spunem, in randul vizitatorilor din afara Frantei (38 % din vizitatori au fost din alte tari decat Franta), o crestere cu aproximativ 3% fata de editia precedenta. 

Totalul vizitatorilor a fost undeva in jurul a 49000, cumulati din 148 de tari, ~ 18500 fiind din exterior, uimitor sau nu, ponderea cea mai mare au avut-o, ati ghicit, chinezii. 
Expozantii au fost ~ 2400 dintr-un total de 44 de tari, printre care cu foarte mare mandrie va spun ca si din Romania. 
Am avut 18 reprezentati, cei mai cunoscuti fiind : AMB Wine (Crama de la Targu Mures, celebra pentru brandul Liliac - Wine from Transilvania), Crama Corcova, Crama Ceptura, Davino, Domeniile Sahateni, Halewood, Crama Girboiu, Vigna SRL (Petro Vaselo - Timisoara), Cramele Odobesti, S.E.R.V.E. Ceptura si Vincon Vrancea.  
Compartiv cu alte tari din estul si sud estul Europei, Bulgaria a avut 6 expozanti, Ungaria 4, Ucraina 2, Croatia 5 si Polonia un singur reprezentant, Romania, devine in felul asta un reper in aceasta regiune in privinta vinului si a viilor. Singura tara care a reusit sa se apropie ca numar de expozanti fata de noi a fost Grecia cu 11 reprezentanti. 
Din pacate, Republica Moldova nu a fost rezentanta de nici o crama. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu