duminică, 23 iunie 2013

Congresul international al viei si vinului

Anul acesta pe 3 iunie, Romania a fost gazda pentru "Congresul International a Viei si Vinului". Oameni buni, dincolo de manifestarile noastre, loco, gen Goodwine, Provino si Vinvest, asta e un eveniment care conteaza enorm la imaginea pe care tara noastra si-o face in acest domeniu. 550 de participanti din 44 de tari macar afla despre ce facem noi pe aici si cam ce stim despre cultivarea viei si fabricarea vinului. Dincolo de faptul ca, evenimentul a ajutat ca unele hoteluri importante din Bucuresti sa isi atinga probabil planul pe luna iunie, am inteles ca invitatii, au fost plimbati prin tot Bucurestiul, iar in ce-a de-a doua zi a fost organizata o excursie la Sinaia pentru a vizita Peles si Pelisor dar si Pivnitele Rhein din Azuga.

Tema principala a discutiilor a fost "Via şi Vinul: între tradiţie şi modernitate" a incercat sa traga un semnal de alarma asupra incercarii globalizarii si in acest domeniu, de fapt al pierderii identitatii pentru zone celebre si amestecarea valorilor, fara sa se mai tina seama de sistemul clima/sol/soi.

Romania se afla in acest moment pe locul 10 mondial si pe locul 5 european din punct de vedere al suprafetei de vie cultivata. Tara noastra este membra a OIV, Organizatia Internationala a Viei si Vinului inca din 1927 si este gazda pentru astfel de Congres pentru a 2 a oara dupa cel din 1968.

Revin dupa ce voi citi in amanunt despre ce s-a intamplat la Salonul International de Vinuri de la Bordeaux.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu